markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Poziv na sudjelovanje u projektu “Climate Change People Change” (CCPC)

Sudjeluj u razmjeni mladih u sklopu CCPC Erasmus+ projekta! Dođi na Šoltu 24.-30. srpnja i zajedno s dvadesetčetvero mladih iz Irske, Italije i Hrvatske uči o klimatskim promjenama.


0 Likes0 Comments1 Minute

Održano izlaganje „Održiva energetika – izazovi i rješenja“

Istaknuti su glavni izazovi pred održivim razvojem energetike i utjecaji koje energetika ima na okoliš, društvo i gospodarstvo.


0 Likes0 Comments1 Minutes

Održano događanje „Igrom do nove energetike“

Sudionici testiranja svoje su dojmove iznosili usmeno i pismeno, a svakim isprobanim alatom popunjavali su dodijeljene im evaluacijske upitnike.


0 Likes0 Comments1 Minute

Ispitivanje stavova građana o potrošnji energije

Ispitivanje stavova građana o potrošnji energije

DOOR provodi ispitivanje stavova građana o potrošnji energije u svrhu izrade edukacijskih materijala i uključivanja građana u područje energetike.


0 Likes0 Comments1 Minutes

Predstavljene ideje održive prenamjene i obnove lokaliteta u Gradu Zagrebu

U okviru EU projekta COMPASS predstavljen je kurikulum i obrazovni profil savjetnika, a polaznici tečaja za održivu prenamjenu i obnovu napuštenih ili nekorištenih javnih prostora predstavili su idejne studije triju lokacija.


0 Likes0 Comments1 Minutes