markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Prijavite se na e-kolegij o klimatskim promjenama!

Klimatske promjene i izazovi koje one predstavljaju u fokusu su javnosti. Iznimno je važno mladima ponuditi edukaciju o mjerama prilagodbe i sprečavanja klimatskih promjena, a kako bi mogli donositi informirane odluke za sebe, ali i za buduće generacije.


0 Comments2 Minutes

Šesti razredi OŠ Vrbani učili o odgovornoj potrošnji

U sklopu projekta "Odgovornom potrošnjom do bolje klime" održali smo predavanja o odgovornoj potrošnji i utjecaju potrošačkih navika na okoliš za 6. razrede OŠ Vrbani.


0 Comments1 Minute

Održan 2. sastanak projektnog tima na Erasmus+ projektu ClimAlt

Tijekom sastanka partneri su usklađivali sadržaj e-kolegija čiji je cilj mladima približiti problematiku klimatskih promjena.


0 Comments1 Minute

Treći sastanak uže radne skupine za izradu standarda zanimanja za područje elektrotehnike u okviru projekta HKO-ELE

U tijeku je treći sastanak uže radne skupine za izradu standarda zanimanja za područje elektrotehnike u okviru projekta HKO-ELE, u kojem sudjelujemo kao partner.


0 Comments1 Minutes

Naša Ana Tešija polaznica je programa ljetne škole “Climate-KIC Journey”

U okviru ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske ljetne škole za klimatske inovacije "Climate-KIC Journey", DOOR-ovka Ana Tešija sudjeluje u četverotjednom intenzivnom programu koji okuplja mlade stručnjakinje i stručnjake iz različitih područja koja se bave klimatskim promjenama.


0 Comments1 Minute

Završio još jedan projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda

Završili smo s implementacijom projekta koji smo, zadnje dvije godine, provodili zajedno s našim partnerima Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Brestovec Orehovički – Moj okoliš, moja budućnost!


0 Comments2 Minutes