markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

ODGOĐENO: Konferencija LOKALNI RAZVOJ ZA BOLJU KLIMU – 31. ožujka 2020.

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz COVID-19 i mjere predostrožnosti, javljamo vam da je konferencija odgođena do daljnjega. Sve ćemo vas pravovremeno obavijestiti o novom datumu održavanja konferencije.


0 Comments2 Minutes

Analiza: Suzbijanje energetskog siromaštva u Gradu Zagrebu

Na temelju informacija koje smo prikupili kroz projektnu radionicu s kraja siječnja i treći sastanak dionika izradili smo analizu Suzbijanje energetskog siromaštva u Gradu Zagrebu.


0 Comments1 Minute

Zdravo stanovanje i energetsko siromaštvo

U petak smo, 31. siječnja 2020., u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, organizirali radionicu „Zdravo stanovanje“, u okviru projekta „Zajedno do ugodnijeg stanovanja 3“.


0 Comments1 Minute

UNIFY projekt: Upitnik o stavovima građana o javnim politikama u području klime

Upitnik je dobrovoljan i anoniman, a za popunjavanje upitnika potrebno je odvojiti otprilike 10-ak minuta.


0 Comments1 Minutes

Prezentacije društveno korisnih projekata

Projekti predstavljaju priliku za društveno korisno učenje studentima FER-a.


0 Comments1 Minute

Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo

Završna konferencija projekta FER rješenja za bolju zajednicu, održana 15. siječnja u Zagrebu na FER-u, okupila je više od stotinu predstavnika institucija, jedinica lokalne samouprave, ministarstava, visokih učilišta, udruga, tvrtki te stručnjake iz područja borbe protiv energetskog siromaštva i iz područja društveno korisnoga učenja.


0 Comments5 Minutes