markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Započinje trogodišnji projekt Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj (METAR do bolje klime)

Projekt je izabran u sklopu poziva Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.


0 Comments3 Minutes

Vlada RH mora prioritizirati zeleni i pravedni oporavak

Zaključak okruglog stola “Zajedno za zeleni oporavak i razvoj” je da Vlada RH mora prioritizirati zeleni i pravedni oporavak te u tu svrhu ostvariti dijalog s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i zainteresiranim građanima.


0 Comments5 Minutes

Pratite održavanje okruglog stola “Zajedno za zeleni oporavak i razvoj”

Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Greenpeace Hrvatska, Zelena akcija/FoE Croatia i Zelena energetska zadruga (ZEZ) u četvrtak, 29. listopada, s početkom u 10 sati, organiziraju okrugli stol pod nazivom "Zajedno za zeleni oporavak i razvoj".


0 Comments2 Minutes

Svjetski dan hrane: Smiješna vam je vjeverica iz Ledenog doba? Ponašamo se jednako!

Danas je Svjetski dan hrane i donosimo vam tekst u kojem možete saznati kako klimatske promjene utječu na hranu, ali i kako proizvodnja hrane utječe na klimatsku krizu.


0 Comments8 Minutes

Prijavite se za online konferenciju projekta Compete4SECAP

EU konferencija projekta Compete4SECAP "Zajedno za klimatske akcije! Poboljšanje upravljanja energijom u gradovima i prilagodba klimatskim promjenama" održat će se online 3. studenoga 2020. Na ovom će događaju predstavnici gradova i akademske zajednice razgovarati o ključnoj ulozi lokalnih vlasti u poboljšanju energetske učinkovitosti.


0 Comments2 Minutes

Svjetski dan stanovanja

Prvi ponedjeljak u listopadu rezerviran je za Svjetski dan stanovanja koji se obilježava svake godine, a svakih 20 godina održava se konferencija Ujedinjenih naroda o stanovanju i održivom urbanom razvoju.


0 Comments6 Minutes