markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Pozivamo građane Zadarske županije da se prijave za besplatan energetski pregled svojih domova

U okviru projekta EmpowerMed obuhvatit će se 200 kućanstva u kojima će biti izvršeni energetski pregledi. U sklopu energetskih pregleda, ukućanima će biti pruženo energetsko savjetovanje o energetskoj učinkovitosti i jednostavnim mjerama energetske učinkovitosti.


0 Comments2 Minutes

EmpowerMed – Osnaživanje žena u borbi s energetskim siromaštvom na Mediteranu

Pogledajte edukativni video izrađen u sklopu EmpowerMed projekta! U fokusu projekta je problem energetskog siromaštva na Mediteranu.


0 Comments2 Minutes

Održana je završna konferencija RMPPI projekta u Splitu

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati provedenog projekta.


0 Comments1 Minutes

Tim projekta FER rješenja za bolju zajednicu na sastanku s Predsjednikom

Projekt FER rješenja za bolju zajednicu i osvojena nagrada u sklopu EU Sustainable Energy Week u kategoriji „Mladi“ doveli su nas do Ureda Predsjednika.


0 Comments1 Minute

Održali smo interaktivnu raspravu „Mali obnovljivi izvori energije – prilika za građane i poduzetnike?“

Održali smo interaktivnu raspravu koja se održala u sklopu projekta RMPPI - Sustainable cross-border Renewable Micro Power Plant Initiative. Projekt „RMPPI“ ima za cilj doprinijeti povećanju korištenja obnovljivih izvora energije na području Hrvatske i BiH.


0 Comments1 Minutes

Poziv novoizabranim zastupnicima i zastupnicama u Hrvatskom saboru – Osigurajmo zajedno brzi, održivi i zeleni oporavak za hrvatsko društvo i gospodarstvo!

Čak osamdeset organizacija civilnog društva, energetskih agencija, institucija i tvrtki predalo je svoje zajedničke zahtjeve novoizabranim zastupnicima i zastupnicama u Hrvatskom saboru, tražeći snažnu tranziciju prema niskougljičnom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta.


0 Comments8 Minutes