markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Na Šolti održana radionica “Isprobajte alate za energetsku tranziciju!”

U utorak smo, 17. srpnja 2018., održali zadnju radionicu projekta C4ET - Građani za energetsku tranziciju na kampu Zelene akcije, na Šolti.


Likes0 Comments1 Minute

Nova znanja u DOOR-u: BYPAD certifikat za procjenu prometne politike

Ana Tešija, mlađa stručna suradnica, uspješno je završila program obuke te je primila BYPAD certifikat za procjenu prometne politike, s naglaskom na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva u urbanom prometu.


Likes0 Comments1 Minute

Radionicom “Energija, dostupnost i uporaba” otvoren ciklus edukativnog programa o energetskom siromaštvu

Sudionici su učili osnove energetike, hrvatskog energetskog sustava i informirali se o energetskoj statistici u Hrvatskoj i svijetu. Pratite nas jer se ciklus nastavlja.


Likes0 Comments1 Minute

Farmcircle predstavljen na SEASN radionici u Mađarskoj

Na radionici je najavljena izrada trening materijala za savjetnike koji će poljoprivrednike informirati i educirati o mogućnostima korištenja biomase na održiv način, tj. u skladu s principima bioekonomije.


Likes0 Comments1 Minute

Isprobajte alate za energetsku tranziciju!

U srijedu, 20. lipnja 2018., na FER-u smo održali radionicu "Isprobajte alate za energetsku tranziciju!" na kojoj su nam se pridružili i partneri s projekta Citizens for energy transition - C4ET.


Likes0 Comments1 Minute

Zastupnici u Europskom parlamentu odabrali naš projekt “Znanjem do toplog doma” kao jedan od najboljih!

Kao jedan od pet najboljih projekata financiranih od strane EU u Hrvatskoj i 40 najboljih u Europi, zastupnici EPP-a odabrali su naš "Znanjem do toplog doma".


Likes0 Comments1 Minute