markEnergetika i okoliš

KLIMATSKE PROMJENE

Klimatske promjene kojima svjedočimo posljedica su povećanja koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi. Najvažniji staklenički plin je ugljični dioksid, a njegov najznačajniji izvor izgaranje fosilnih goriva – nafte, ugljena i plina. Znanstvenici smatraju da je za očuvanje planeta nužno ograničiti porast prosječne temperature na Zemlji na najviše 2°C. Da bismo to omogućili, moramo u potpunosti promijeniti način na koji proizvodimo i trošimo energiju!


ODGOĐENO: Konferencija LOKALNI RAZVOJ ZA BOLJU KLIMU – 31. ožujka 2020.

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz COVID-19 i mjere predostrožnosti, javljamo vam da je konferencija odgođena do daljnjega. Sve ćemo vas pravovremeno obavijestiti o novom datumu održavanja konferencije.


0 Comments2 Minutes

Projekt UNIFY dobio službenu internetsku stranicu

Sve novosti o nadgledanju implementacije Nacionalnih energetskih i klimatskih planova, procesu programiranja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za novo programsko razdoblje 2021-2027. i napretke u izradi dugoročnih klimatskih strategija u pojedinim zemljama članicama, te Europskoj uniji možete pratiti na našoj novoj projektnoj stranici: https://unify.caneurope.org/.


0 Comments1 Minute

Analiza: Suzbijanje energetskog siromaštva u Gradu Zagrebu

Na temelju informacija koje smo prikupili kroz projektnu radionicu s kraja siječnja i treći sastanak dionika izradili smo analizu Suzbijanje energetskog siromaštva u Gradu Zagrebu.


0 Comments1 Minute

Gradu Velikoj Gorici svečano uručen Certifikat o sustavnom upravljanju energijom prema normi ISO50001:2018

Grad Velika Gorica je postao lider, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europskoj uniji gdje se kroz projekt Compete4SECAP po prvi puta sustav racionalnog upravljanja energijom uvodi u jedinice lokalne samouprave koje služe kao lideri za cijelo društvo.


0 Comments1 Minutes

Grad Rijeka prvi grad u Hrvatskoj sa sustavnim upravljanjem energijom prema normi ISO50001:2018

U sklopu projekta Compete4SECAP za dvije upravne zgrade Grada Rijeke uspostavljen je sustav upravljanja energijom i certificiran prema normi ISO50001:2018.


0 Comments1 Minute

Učenice i učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića učili o načinima smanjenja potrošnje energije i kompostiranju

U okviru projekta Moja učinkovita škola 5, koji financijski podržava Grad Zagreb, održali smo niz radionica za učenike Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića.


0 Comments1 Minutes

DOOR ima novu programsku direktoricu

Ivana Rogulj nova je programska direktorica DOOR-a.


0 Comments1 Minute

U VG Goričanki održana radionica o sustavnom gospodarenju energijom

Tema radionice bila je uvođenje sustavnog gospodarenja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001:2018 u gradskim zgradama, te motivacija zaposlenika za provedbu jednostavnih mjera energetske učinkovitosti.


0 Comments1 Minute

Pozivnica: Konferencija “Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo” – 15. siječnja 2020.

Pozivamo vas na konferenciju „Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo“, završni događaj projekta FER rješenja za bolju zajednicu.


0 Comments1 Minutes