markEnergetika i okoliš

KLIMATSKE PROMJENE

Klimatske promjene kojima svjedočimo posljedica su povećanja koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi. Najvažniji staklenički plin je ugljični dioksid, a njegov najznačajniji izvor izgaranje fosilnih goriva – nafte, ugljena i plina. Znanstvenici smatraju da je za očuvanje planeta nužno ograničiti porast prosječne temperature na Zemlji na najviše 2°C. Da bismo to omogućili, moramo u potpunosti promijeniti način na koji proizvodimo i trošimo energiju!


U VG Goričanki održana radionica o sustavnom gospodarenju energijom

Tema radionice bila je uvođenje sustavnog gospodarenja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001:2018 u gradskim zgradama, te motivacija zaposlenika za provedbu jednostavnih mjera energetske učinkovitosti.


0 Comments1 Minutes

Pozivnica: Konferencija “Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo” – 15. siječnja 2020.

Pozivamo vas na konferenciju „Djelovanje zajednice kao rješenje za energetsko siromaštvo“, završni događaj projekta FER rješenja za bolju zajednicu.


0 Comments1 Minutes

Završni sastanak projekta Cyclurban s fokusom na preporukama za razvoj biciklističkog prometa

Na sastanku smo dogovorili završne korake u projektnim aktivnostima, poput završetka izrade lokalnih strategija za gradove partnere te nacionalnih preporuka za razvoj biciklističkog prometa u pojedinoj zemlji partneru. Izrade lokalne strategije za Veliku Goricu te nacionalnih preporuka za razvoj biciklističkog prometa u Hrvatskoj su u tijeku i bit će završene u prvom kvartalu 2020. godine.


0 Comments1 Minutes

Novo izvješće CAN-a Europe analizira prijedloge Nacionalnih energetskih i klimatskih planova država članica EU-a

Rezultati analize nisu optimistični u ukazuju na nedostatak ambicioznosti država članica za ostvarivanje energetskih i klimatskih ciljeva do 2030. godine.


0 Comments1 Minutes

Seminarom “Biciklom do cilja – bolja klima za sve” potaknuta rasprava o razvoju biciklističkog prometa u Velikoj Gorici

U dvorani Gradske vijećnice u Velikoj Gorici održali smo seminar "Biciklom do cilja - bolja klima za sve", s naglaskom na razvoj biciklističkog prometa u Velikoj Gorici. Na seminaru je predstavljen prijedlog dokumenta "Analize i preporuke za razvoj biciklističkog prometa u Velikoj Gorici", koji se izrađuje u okviru projekta Cyclurban.


0 Comments1 Minutes

Prijavite se na e-kolegij o klimatskim promjenama!

Klimatske promjene i izazovi koje one predstavljaju u fokusu su javnosti. Iznimno je važno mladima ponuditi edukaciju o mjerama prilagodbe i sprečavanja klimatskih promjena, a kako bi mogli donositi informirane odluke za sebe, ali i za buduće generacije.


0 Comments3 Minutes

Šesti razredi OŠ Vrbani učili o odgovornoj potrošnji

U sklopu projekta "Odgovornom potrošnjom do bolje klime" održali smo predavanja o odgovornoj potrošnji i utjecaju potrošačkih navika na okoliš za 6. razrede OŠ Vrbani.


0 Comments1 Minute

Završio još jedan projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda

Završili smo s implementacijom projekta koji smo, zadnje dvije godine, provodili zajedno s našim partnerima Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Brestovec Orehovički – Moj okoliš, moja budućnost!


0 Comments2 Minutes

Izrađena brošura o projektu ClimAlt

U okviru Erasmus+ projekta ClimAlt izrađena je brošura o projektu koja je dostupna na engleskom i hrvatskom jeziku. Poveznice se nalaze u članku.


0 Comments1 Minutes