markEnergetika i okoliš

KLIMATSKE PROMJENE

Klimatske promjene kojima svjedočimo posljedica su povećanja koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi. Najvažniji staklenički plin je ugljični dioksid, a njegov najznačajniji izvor izgaranje fosilnih goriva – nafte, ugljena i plina. Znanstvenici smatraju da je za očuvanje planeta nužno ograničiti porast prosječne temperature na Zemlji na najviše 2°C. Da bismo to omogućili, moramo u potpunosti promijeniti način na koji proizvodimo i trošimo energiju!


Završio još jedan projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda

Završili smo s implementacijom projekta koji smo, zadnje dvije godine, provodili zajedno s našim partnerima Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Brestovec Orehovički – Moj okoliš, moja budućnost!


0 Comments2 Minutes

Izrađena brošura o projektu ClimAlt

U okviru Erasmus+ projekta ClimAlt izrađena je brošura o projektu koja je dostupna na engleskom i hrvatskom jeziku. Poveznice se nalaze u članku.


0 Comments1 Minute

Uručene nagrade za najbolje učeničke radove pristigle na natječaj Uzmi olovku, kameru, kist… za okoliš čist!

U Krapini je u petak, 12. travnja 2019. godine, održan prijem za učenike s područja Krapinsko-zagorske županije koji su sudjelovali u provedbi projekta Moj okoliš, moja budućnost! i natječaju Uzmi olovku, kameru, kist… za okoliš čist!


0 Comments2 Minutes

Objavljena publikacija „Malim koracima do velikih promjena: Učitelji i učenici zajedno za zeleniju budućnost!”

Učiteljice i učitelji osnovnih i profesori i profesorice srednjih škola uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja i Foruma za slobodu odgoja, izradili su publikaciju dobrih nastavnih praksi s ciljem prijenosa znanja o dobrim nastavnih metodama.


0 Comments1 Minutes

Održana radionica o okolišu s učenicima Osnovne škole Brestovec Orehovički

Učenici su preko aplikacije na školskim tabletima identificirali najmanje tri problema odnosa ljudi prema okolišu.


0 Comments1 Minutes

Zatvoreno primanje radova na natječaj „Uzmi olovku, kameru, kist… za okoliš čist“

Najviše radova pristiglo nam je u kategoriji likovni rad, i to čak 29 radova, potom u kategoriji pjesma 12 radova, učenici su napisali, a njihovi mentori su nam poslali i 5 priča, zajedno su izradili 2 plakata i 1 video rad.


0 Comments1 Minutes

Produžen rok za prijavu radova za natječaj „Uzmi olovku, kameru, kist… za okoliš čist“ do 15. veljače 2019. godine

Natječajem se želi potaknuti djecu da promisle, istraže i izraze svoje stavove, vjerovanja, probleme, rezultate istraživanja o čuvanju okoliša, smanjenju klimatskih promjena i održivom razvoju...


0 Comments2 Minutes

Edukacija trenera u okviru projekta FarmCircle – Young Farmers: Circles of Circular Economy

Edukacija se održava u petak, 26. listopada 2018. godine s početkom u 9:00 sati, u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb.


0 Comments1 Minutes

Radionica “Ne OKOLIŠaj s normama!” okupila stručnjake iz područja zaštite okoliša i normizacije

U Zagrebu je 21. rujna 2018. održana radionica "Ne OKOLIŠaj s normama!", o sudjelovanju u normizaciji i okolišnim aspektima normizacije.


0 Comments1 Minutes