markEnergetika i okoliš

KLIMATSKE PROMJENE

Klimatske promjene kojima svjedočimo posljedica su povećanja koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi. Najvažniji staklenički plin je ugljični dioksid, a njegov najznačajniji izvor izgaranje fosilnih goriva – nafte, ugljena i plina. Znanstvenici smatraju da je za očuvanje planeta nužno ograničiti porast prosječne temperature na Zemlji na najviše 2°C. Da bismo to omogućili, moramo u potpunosti promijeniti način na koji proizvodimo i trošimo energiju!


Edukacija trenera u okviru projekta FarmCircle – Young Farmers: Circles of Circular Economy

Edukacija se održava u petak, 26. listopada 2018. godine s početkom u 9:00 sati, u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb.


0 Comments1 Minutes

Radionica “Ne OKOLIŠaj s normama!” okupila stručnjake iz područja zaštite okoliša i normizacije

U Zagrebu je 21. rujna 2018. održana radionica "Ne OKOLIŠaj s normama!", o sudjelovanju u normizaciji i okolišnim aspektima normizacije.


0 Comments1 Minutes

OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom sudjelovala u globalnoj akciji čišćenja okoliša

U akciju su se uključili svi učenici i učitelji škole, zaposlenici DOOR-a i FSO-a, te su prikupili desetke vreća smeća koje su potom odložili u za to predviđene spremnike.


0 Comments1 Minutes

Nova znanja u DOOR-u: BYPAD certifikat za procjenu prometne politike

Ana Tešija, mlađa stručna suradnica, uspješno je završila program obuke te je primila BYPAD certifikat za procjenu prometne politike, s naglaskom na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva u urbanom prometu.


0 Comments1 Minute

Farmcircle predstavljen na SEASN radionici u Mađarskoj

Na radionici je najavljena izrada trening materijala za savjetnike koji će poljoprivrednike informirati i educirati o mogućnostima korištenja biomase na održiv način, tj. u skladu s principima bioekonomije.


0 Comments1 Minute

U Zagrebu održan završni sastanak na projektu C4ET

U Zagrebu smo 19. lipnja 2018. održali završni projektni sastanak za projekt Citizens for energy transition - C4ET s partnerima iz Francuske, Italije, Njemačke, Belgije i Mađarske.


0 Comments1 Minute

Održan drugi projektni sastanak Cyclurbana u Ateni

Na sastanku projekta Cyclurban raspravljalo se o scenarijima, postojećim i mogućim strategijama te nacionalnim preporukama vezanim uz biciklistički promet.


0 Comments1 Minute

Pokrenuta akcija “Školski herbarij” u Brestovcu Orehovičkom

Učenici će fotografirati sve biljke u krugu škole, unutrašnje i vanjske, a zatim će ih analizirati i otkriti kako se koja biljka naziva, napraviti zbirku fotografija s nazivima i područjima gdje se mogu naći.


0 Comments1 Minute

Prijenos znanja o sustavnom gospodarenju energijom u gradovima – norma ISO 50001

Na treningu se raspravljalo o tome što je potrebno za uspostaviti funkcionalan sustav gospodarenja energijom te kako motivirati zaposlenike gradskih uprava da promjenom ponašanja doprinesu učinkovitijoj potrošnji energije i vode.


0 Comments1 Minute