markEnergetika i okoliš

KLIMATSKE PROMJENE

Klimatske promjene kojima svjedočimo posljedica su povećanja koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi. Najvažniji staklenički plin je ugljični dioksid, a njegov najznačajniji izvor izgaranje fosilnih goriva – nafte, ugljena i plina. Znanstvenici smatraju da je za očuvanje planeta nužno ograničiti porast prosječne temperature na Zemlji na najviše 2°C. Da bismo to omogućili, moramo u potpunosti promijeniti način na koji proizvodimo i trošimo energiju!


DOOR ima novu izvršnu direktoricu

Slavica Robić nova je izvršna direktorica DOOR-a. Od 2011. zaposlena je u DOOR-u kao programska direktorica i voditeljica projekata, pri čemu sudjeluje u konzaltingu na brojnim projektima iz područja energetike i energetske učinkovitosti u Hrvatskoj i inozemstvu.


0 Comments2 Minutes

Na završnoj konferenciji projekta “Climate change – people change?” predstavljeni rezultati razmjene mladih

U Irskoj je održana završna konferencija projekta "Climate change - people change?" (CCPC) na kojoj smo zajedno s partnerima iz Italije i Irske zainteresiranima predstavili rezultate projekta.


0 Comments1 Minute

Edukacija poljoprivrednika o mogućnostima korištenja biomase – projekt FarmCircle

Cilj je projekta osvijestiti poljoprivrednike o novim trendovima, poslovnim prilikama i mogućnostima korištenja biomase za proizvodnju energije.


0 Comments1 Minute

Smanjenje emisija stakleničkih plinova bicikliranjem – projekt CyclUrban

Cilj je projekta potaknuti promjene u infrastrukturi, politikama i uslugama vezanim uz biciklizam, a da bi se ublažile klimatske promjene smanjenjem emisija CO2.


0 Comments1 Minute

Nastavnici naučili kako poučavati o temama održivog razvoja

Učiteljima razredne nastave predstavljene su metode na koje se učenike može poučavati o temama klimatskih promjena, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti te ostalim srodnim temama.


0 Comments1 Minutes

Održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer”

Konferencija je okupila 140 sudionika - predstavnike nadležnih tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnike organizacija civilnog društva, stručnjake s područja okoliša, otpada i energetike te druge relevantne sudionike i medije.


0 Comments4 Minutes

Posljednja radionica „SuDjelujte!“ održana u Zadru

U petak, 6. listopada 2017., održana je ujedno i posljednja radionica „SuDjelujte!“ - Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Kneževoj palači u Zadru.


0 Comments2 Minutes

Održan seminar “Razvoj školskog volontiranja: volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera”

Održan je seminar "Razvoj školskog volontiranja: volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera”.


0 Comments1 Minutes

Sudionici koprivničke radionice upoznati s načinima organiziranja lokalne zajednice

U petak, 22. rujna 2017., održana je radionica „SuDjelujte!“ - Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.


0 Comments2 Minutes