Objavili smo izvješće o radu DOOR-a u 2016. godini. Kao i ranijih godina, nastavili smo organizirati javna događanja, provoditi istraživanja, objavljivati publikacije i sudjelovati u svim segmentima javnih energetsko-okolišnih politika.

Najveći uspjesi u 2016. godini u programskom području Ublažavanja klimatskih promjena je održavanje “Male škole održive energetike” čiji su se polaznici upoznali s osnovama održive energetike te s tehničkim, institucionalnim, okolišnim i društvenim okvirom u kojem se razvija energetika u Europi i Hrvatskoj; potaknuli smo osnivanje međusektorske Radne skupine za unaprjeđenje upravljanja prirodnim resursima na području Grada Velike Gorice; izradili smo i javno predstavili analizu isplativosti ulaganja u projekt izgradnje novog bloka Termoelektrane Plomin, prateći metodologiju koju za analizu isplativosti investicijskih projekata propisuje Europska komisija.

U programskom području Suzbijanja energetskog siromaštva, najvažnija dostignuća su izrada preporuka za ublažavanje energetskog siromaštva u Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatskoj i EU te dva izvještaja o energetskom siromaštvu: Energetsko siromaštvo u Hrvatskoj i Energetsko siromaštvo u jugoistočnoj Europi.

Nadamo se da će vas ovaj kratak pregled provedenih aktivnosti potaknuti na čitanje čitavog godišnjeg izvješća, da ćete nastaviti pratiti i podržavati naše aktivnosti te se u njih aktivno uključiti!

Godišnje izvješće 2016.