Članovi i članice SUPEUS-a prošli su terning za POWERPOOR energetske savjetnike


U sklopu POWERPOOR projekta 19. siječnja 2023. godine DOOR je održao četvrti trening seminar u Zagrebu na kojem je educirano i certificirano 17 energetskih savjetnika kroz „Program edukacije savjetnika i mentora“.

Na treningu koji je održan na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva sudjelovali su članovi Studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS).

Prvi takav trening održan je u Križevcima, a drugi i treći održani su u Zagrebu. Nakon što su prošli edukaciju, savjetnici moći će provesti jednostavne energetske preglede u kućanstvima, a kako bi se ti pregledi lakše provodili razvijeni su alati za ublažavanje energetskog siromaštva POWER TARGET, POWER ACT i POWER FUND koje možete pronaći na službenoj stranici projekta POWERPOOR.

Projekt POWERPOOR – Osnaživanje energetski siromašnih građana kroz inicijative energetskih zajednica (eng. Empowering Energy Poor Citizens through Energy Cooperative Initiatives) provodi se od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2023. godine u Grčkoj, Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Mađarskoj, Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Bugarskoj, Portugalu i Španjolskoj.

 

Kroz projekt educirat će se energetski savjetnici i mentori kroz četiri modula:

  • Modul 1: Uvod u energetsko siromaštvo i POWERPOOR projekt;
  • Modul 2: Popis politika i mjera za pomoć kućanstvima koja su u riziku od energetskog siromaštva;
  • Modul 3: Potpora mjerama ublažavanja energetskog siromaštva;
  • Modul 4: Planiranje mjera za ublažavanje energetskog siromaštva na lokalnoj razini.

Module možete pregledati na internetskoj stranici DOOR-a pod „Rezultati DOOR-ovih projekata“.