S ciljem suzbijanja energetskog siromaštva, DOOR i HEP ESCO održali su sastanak za uspostavljanje suradnje i inovativnih modela za borbu protiv energetskog siromaštva.

DOOR-ovke Miljenka Kuhar i Anamari Majdandžić prezentirale su iskustva DOOR-a u borbi protiv energetskog siromaštva u Hrvatskoj, dok su članovi HEP ESCO tima na EU projektu SocialWatt predstavili projekt, njegove alate i aktivnost.

Projekt SocialWatt je financira iz EU programa Obzor 2020, a cilj mu je omogućiti državama članicama obveznim prema članku 7 (Sustavi obvezne energetske učinkovitosti) EU Direktive o energetskoj učinkovitosti širom Europe da razviju, usvoje, testiraju i šire inovativne programe za ublažavanje energetskog siromaštva.

Alatima koji su izrađeni u sklopu projekta Social Watt, želi se pomoći komunalnim poduzećima i opskrbljivačima energijom da učinkovito identificiraju energetski siromašna kućanstva, te da razviju i nadziru programe koje su usredotočeni na povećanje energetske učinkovitosti kućanstava koja si ne mogu s lakoćom priuštiti opskrbu energijom.

Izvor slike: hep.hr