Dana 11. studenog 2021., 15:00 – 16:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, održat će se webinar o strateškim preporukama za održivo iskorištavanje resursa na Sredozemlju. Na webinaru će se raspravljati o perspektivi Sredozemlja s obzirom na trenutnu politiku održivog razvoja EU-a, s posebnim naglaskom na plan oporavka (Next  GenerationEU) i Europski zeleni sporazum. Webinar organizira Euro-mediteranski centar za klimatske promjene (CMCC).

Webinar će se moći pratiti preko Zoom platforme, a registrirat se možete na sljedećoj poveznici: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_17-CksLwSvau-iSpmVEFEg

Ako želite saznati na koje načine se obalni gradovi na Sredozemlju prilagođavaju klimatskim promjenama, posjetiti platformu Adriadapt: https://adriadapt.eu/hr/. Informacijska platforma o otpornosti na klimatske promjene za jadranske lokalne zajednice nudi pregled različitih mogućnosti prilagodbe, slučajeve iz prakse, dokumente sa smjernicama, zakonske okvire te druge korisne materijale o prilagodbi na klimatske promjene.

Izvor slike: Pixabay