DOOR-ovka Silvija Vočanec s predstavnicama ostalih partnerskih organizacija (Bioteka, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, DOOR, FabLabhr.NET i Astronomsko društvo Višnjan) i volonterima, sudjelovala je na edukaciji „Promoting STEM Education through Teacher Training“ koja se održala u Portu, Portugal, od 28. ožujka do 1. travnja 2022. godine. Edukaciju je održao trener Ivan Kobelev iz DOREA Educational Instituta.

Cilj edukacije bio je usvojiti nova znanja i tehnike kako što bolje pripremiti i održati radionice i predavanja za djecu, učenike, studente ili odrasle osobe na inovativan i zanimljiv način, prilagođen polaznicima određene radionice ili predavanja. Tijekom edukacije polaznici su usavršavali socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine te dijelili međusobno dosadašnja iskustva i razmjenjivali nove ideje.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora čiji je nositelj udruga Bioteka. Više informacija o projektu može doznati na poveznici: https://www.stem-ambasadori.bioteka.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.