Treće izdanje Ljetne škole Energetske zajednice održano je u Splitu od 25. kolovoza do 1. rujna 2018. Na ljetnoj školi sudjelovali su mladi stručnjaci iz 29 zemalja gdje su u tjedan dana stekli nova znanja i vještine iz područja energetike.

Ljetnu školu organizirali su Energetska zajednica i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) kao lokalni partner, uz podršku Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB).

Polaznici Ljetne škole Energetske zajednice imali su priliku čuti vrhunske predavače iz ekonomskih, tehničkih, političkih, pravnih i tema održivosti. Nova znanja i vještine stjecali su i kroz grupne vježbe i zadatke poput simulacije pregovaranja, “moot courta” i završne debate s naglaskom na energetiku.

DOOR, kao suorganizator ovogodišnje ljetne škole, zahvaljuje suradnicima, organizatorima, predavačima, moderatorima, polaznicima i svima ostalima koji su doprinijeli visokoj kvaliteti izvedbe sveukupnoga programa škole.

Svečano otvaranje programa Ljetne škole vodila je izvršna direktorica Slavica Robić, u mentorskim ulogama našle su se predsjednica Upravnog odbora Maja Božičević Vrhovčak i članica Upravnog odbora Ana-Maria Boromisa, a u organizacijskom odboru sudjelovala je starija stručna suradnica Ivana Rogulj.

Posebno smo ponosni što imamo dvije alumne – stariju stručnu suradnicu Ivanu Rogulj koja je program ljetne škole uspješno završila prošle godine i mlađu stručnu suradnicu Anu Tešija koja je uspješno završila ovogodišnji program.