DOOR u Zagrebu educirao i certificirao energetske savjetnike i mentore


U sklopu POWERPOOR projekta 1. prosinca 2022. godine održan je treći trening seminar u Zagrebu. Prvi takav seminar održan je u Križevcima, a drugi također u Zagrebu. Na seminaru je šest sudionika prošlo edukaciju za certifirirane enertetske mentore, te jedan za energetskog savjetnika kroz „Program edukacije savjetnika i mentora“.

Nakon što su prošli edukaciju, savjetnici i mentori će provesti jednostavne energetske preglede. Kako bi se jednostavni energetski pregledi lakše provodili, razvijeni su alati za ublažavanje energetskog siromaštva POWER TARGET, POWER ACT i POWER FUND koje možete pronaći na službenoj stranici projekta POWERPOOR.

 

Energetski savjetnici

Projekt POWERPOOR – Osnaživanje energetski siromašnih građana kroz inicijative energetskih zajednica (eng. Empowering Energy Poor Citizens through Energy Cooperative Initiatives) provodi se od 1. rujna 2020. godine do 31. kolovoza 2023. godine u Grčkoj, Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Mađarskoj, Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Bugarska, Portugalu i Španjolskoj. Kroz projekt educirat će se energetski savjetnici i mentori kroz četiri modula:

· Modul 1: Uvod u energetsko siromaštvo i POWERPOOR projekt;

· Modul 2: Popis politika i mjera za pomoć kućanstvima koja su u riziku od energetskog siromaštva;

· Modul 3: Potpora mjerama ublažavanja energetskog siromaštva;

· Modul 4: Planiranje mjera za ublažavanje energetskog siromaštva na lokalnoj razini.

Module možete pregledati na internetskoj stranici DOOR-a pod „Rezultati DOOR-ovih projekata“.