DOOR u sklopu ovogodišnjeg European Sustainable Development Week (ESDW) želi pokazati kako postati “Zeleni ured”. Europski tjedan održivog razvoja se obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i globalne ciljeve održivog razvoja. Zeleni ured je naziv za skup aktivnosti koje bi zaposlenici, u okviru redovnih aktivnosti, trebali prakticirati da bi se u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjio negativan utjecaj na okoliš, a povećala efikasnost korištenja resursa.

Način na koji planiramo to postići, odnosno kako motivirati zaposlenike je organiziranje natjecanja između ureda. Kategorije natjecanja:

1. Način dolaska na posao (auto, javni prijevoz, bicikl, pješice…);

2. Zero waste/Plastic free/Reduce, Reuse, Recycle ured;

3. Pohađanje radionica (organizirana radionica ili vanjsko događanje);

4. Organiziranje radionica (natjecatelji imaju priliku održati radionicu/predavanje povezanu s održivim razvojem i na taj način osvojiti bodove za svoj ured).

Natjecanje se održava od 18. rujna do 8. listopada 2020. godine kako bi ostvarili veći učinak i potaknuli kontinuitet aktivnosti među zaposlenicima. Svako korištenje energije podrazumijeva priliku za ostvarenje ušteda i upravo zato je nužna sustavna edukacija zaposlenika kojom će se utjecati na podizanje svijesti i motivaciju u smjeru promjene ponašanja prema potrošnji energije i ostalog materijala u uredima. Sudjelovanje u aktivnostima zelenog ureda se boduje i ured s najvećim brojem bodova dobit će nagradu koja će biti tematski usklađena s održivim karakterom natjecanja.

Saznajte više na poveznici: https://esdw.eu/events/door-green-office/.