Godišnje okupljanje sa svrhom osnaživanja lokalnih zajednica


Okupljanje inicijativa, organizacija i pojedinaca koji su već uključeni u preobrazbu ekonomskog, ekološkog i/ili društvenog sustava u svojim lokalnim zajednicama

Udruga za ekonomiju zajedništva iz Križevaca i udruga Hrvatska permakultura ove godine će događaj Osnaživanje lokalnih zajednica 2022. organizirati na temu “Zvono na uzbunu: klimatske promjene, građanske inicijative i vlasti”. Okupljanje se održava četvrtu godinu zaredom s ciljem umrežavanja i stvaranja zajedničkih akcija za jači pozitivni utjecaj na ljude, planet i budućnost.  Okupljanje će se održati 14. i 15 svibnja od 9 do 20 sati u Centru Marijapoli Faro, Franje Račkog 32, Križevci.

Prijava za  besplatno sudjelovanje (smještaj i hrana osigurani) je na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/olz_2022

Program je sljedeći:

Subota, 14. svibnja 2022.

9:00 – Peter Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva) i Nenad Maljković (udruga Hrvatska permakultura): dobrodošlica i otvaranje skupa

9:15 – Zoran Skala, ambasador Europskog klimatskog pakta (Tranzicijska inicijativa TIKO: Kijac, Omišalj, Otok Krk i Tranzicijsko središte za Hrvatsku): “Crveni alarm za čovječanstvo – što smo o suradnji građanskih inicijativa i lokalnih vlasti naučili na Krku?”

11:00 – Prof. Sandra Kantar (Visoko gospodarsko učilište Križevci) i Peter Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva): radionica “Preusmjeri novac: održivo financiranje za osnaživanje lokalnih zajednica”

14:00  – Uključivanje u globalni događaj inicijative CARE: “Buen Vivir – razgovor o ispravnom i dobrom življenju” s Tomasom Insua (online), suosnivačem i izvršnim direktorom pokreta Laudato Si’ (online) i Lucom Fiorani (uživo), znanstvenikom, članom pokreta Laudato Si i interdisciplinarne inicijative EcoOne

16:00 – Bogdan Šujica (OPG Šujica), Jasminka i Željko Iličić (OPG BIomara), Dijana Fabjan (Udruga za ekonomiju zajedništva): “Socijalna eko poljoprivreda za osnaživanje ruralnih zajednica: projekt MAREA”

20:00 – Projekcija francuskog dokumentarnog filma “Jednom kad znaš”, Une fois que tu sais, scenarij i režija: Emmanuel Cappellin, Francuska, 2020. jezik: francuski, engleski, titlovi: hrvatski, trajanje 104 minute

Nedjelja, 15. svibnja 2022.

09:00 – Luca Fiorani (Sophia University Institute, član međunarodnog odbora EcoOne): radionica “Mir je zelen: iscijelimo Zemlju snovima o miru”

11:00 – Irena Borovina i Nenad Maljković (Tranzicijsko središte za Hrvatsku): “Vidljivost tranzicijskih inicijativa danas i u budućnosti”

14:00 – Razgovori i aktivnosti po malim grupama metodom “Open Space Technology”

18:00  – KONCERT – Darko Rundek: svirka uživo za sudionike uz poziv aktivnim građanima Križevaca

Izvor teksta: https://www.udruga-gradova.hr/dogadjanja/osnazivanje-lokalnih-zajednica-2022/

Izvor slike: Pixabay