U novom biltenu projekta ENPOR možete pronaći zanimljiva događanja poput posljednjeg ovogodišnjeg Lunch Talk-a, na kojem će se pridružit Savjetodavni odbor ENPOR-a, te će se diskutirati o mjerama za pružanje potpore u energetski učinkovitoj obnovi zgrada kao alata za ublažavanje energetskog siromaštva u privatnom sektoru najma. Osim toga, fokus će biti i na diskusiji o paketu „Fit for 55“ te na koji način paket utječe na energetsko siromaštvo i mogu li standardi minimalne energetske učinkovitosti biti rješenje.  Možete se prijaviti OVDJE.

Proučite novi ENPOR GIS alat za energetsko siromaštvo koji otkriva geografska područja na kojem se pojavljuje energetsko siromaštvo u sektoru privatnog najma te pomože u otkrivanju, kvantificiranju i praćenju učinaka politika o povećanju energetske učinkovitosti za sve oblike energetski siromašnih kućanstava.

Pročitajte otvoreno pismo koje je više od 45 nevladinih organizacija, sindikata i grupa za socijalnu pravdu poslalo Komisiji, pozivajući je na borbu protiv energetskog siromaštva ispunjavajući svoju obvezu za obnovom više od 35 milijuna kućanstava.

Novi bilten u sklopu projekta ENPOR možete naći na sljedećoj poveznici:

https://nl-enpor.klimabuendnis.org/index.php?id=245

Prijašnje biltene možete naći OVDJE.