U sklopu projekta “AGROS – AGRofood sustainable gOalS” pripremljena je završna konferencija pod nazivom “Globalni ciljevi održivog razvoja (SDG)”. Konferencija će se održati 28. rujna 2021. (utorak) u terminu od 14:00 – 16:00 sati, uživo na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj projekta, kao i spomenute konferencije, prvenstveno je zajedničkom raspravom i dijalogom odrediti smjernice u obrazovanju o održivom poljoprivredno-prehrambenom sustavu. Opći fokus projekta je na povećanju znanja stručnjaka u poljoprivredno-prehrambenom sektoru diljem EU-a, prekvalifikaciji i unapređenju radnika zaposlenih u drugim sektorima i/ili osoba koje su trenutno nezaposlene. To bi se postiglo prijenosom dinamičke metodologije i materijala temeljenih na ciljevima održivog razvoja (eng. Sustainable Development Goals, SDG), te inovativnim pristupima koji se odnose na hranu, jačanje suradnje između industrije i obrazovanja. Osim toga, projektom se želi pružiti profesionalcima/ nastavnicima/trenerima novi alat za ocjenjivanje kojim će provjeriti svoje vještine u odnosu na nove vještine koje su tražene u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i u odnosu na ciljeve održivog razvoja.

Projekt je financiran preko programa Erasmus+, a provodi se u 6 zemalja (Hrvatska, Grčka, Cipar, Španjolska, Litva i Srbija).

Detaljan program konferencije kao i poveznicu za prijavu sudionika možete naći u Pozivu.

Izvor slike: agroshub.eu