Dana 15. i 16. listopada 2021. godine održat će se konferencija “Hrana i klimatske promjene” u suorganizaciji znanstveno istraživačkog projekta „Potencijal rizosfernog mikrobioma u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama“ (PERSPIRE), financiranog sredstvima osiguranim putem poziva “Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama”.

Klimatske promjene mogu uzrokovati značajne promjene u okolišu koje bi posljedično mogle predstavljati ozbiljnu prijetnju proizvodnji i sigurnosti hrane. Cilj konferencije je okupiti vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave klimatskim promjenama i njihovih utjecajem na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.

Prvog dana konferencije, 15. listopada, program će se održati u prostorijama Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica, Trg dr. Žarka Dolinara 1, 48000 Koprivnica, ali moguće je pristupiti konferenciji i u online formatu.

Drugog dana konferencije 16. listopada, konferencije će se provoditi samo u online formatu.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, no zbog epidemiološke situacije maksimalan broj sudionika na predavanjima uživo je 50, dok broj sudionika na online predavanjima nije ograničen.

Prijava sažetka na hrvatskom i engleskom jeziku (maksimalno 250 riječi) je preko e-maila: preh@unin.hr. Svi prihvaćeni sažeci do navedenog datuma biti će objavljeni u Knjizi sažetaka.

Više o konferenciji možete pročitati u Pozivu.

Izvor slike: Pixabay