Pozivamo sve zainteresirane koji će 25.6. biti u Zadru da nam se pridruže na događanju “Kada promaja nije samo promaja nego i početak energetskog siromaštva”. Događaj organiziramo u suradnji s Brlog Zadar i udrugom Eko-Zadar.

Želite saznati što je zajedničko propuhu, promaji ili promahi i energetskom siromaštvu? Više od 10 % mjesečnih prihoda trošite na režije? Ljeti imate osjećaj da živite u sauni, a zimi u ledenoj pećini? Niste sami više od 100 milijuna Europljana tijekom ljeta svoje domove ne može održavati adekvatno rashlađenima, a više od 50 milijuna Europljana kasni s plaćanjem računa za režije.

Stoga 25.6. dođite u Brlog u 17:00 sati i saznajte sve o energetskom siromaštvu, o tome zašto su žene podložnije rizicima od klimatskih promjena, a time i od energetskog siromaštva. Koje jednostavne i jeftine mjere uštede energije možete implementirati, kako se prijaviti za jednostavni energetski pregled svog doma, kome su namijenjeni programi obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada. O svemu ovome, razgovarat ćemo kroz predstavljanje projekta Osnaživanje žena da djeluju protiv energetskog siromaštva na Mediteranu – Empowermed, a koji se provodi na području Zadarske županije.