U sklopu projekta „Održivom potrošnjom do ublažavanja klimatskih promjena“, kojeg DOOR provodi u suradnji s udrugom Vestigium, u subotu, 6. studenog 2021., održana je prva od četiri tematske radionica za djecu na temu održive potrošnje. Djeca će na radionicama naučiti što je kompostiranje i zašto je važno, odakle dolazi hrana i kako se može uzgojiti na malim gradskim površinama, koje su nam namirnice dostupne tijekom godine ako hranu nabavljamo od malih, lokalnih i ekoloških proizvođača, te na koje sve načine možemo pripremati hranu i kako iskoristiti biootpad.

Na prvoj radionici u udruzi Vestigium djeci je bilo objašnjeno odakle dolazi hrana koju jedemo, koja je razlika od jabuke kupljene u trgovini i direktno od malog, lokalnog i ekološkog proizvođača. Uz to, djeca su naučila kako nastaje sir koji kupujemo u trgovini, a kako onaj na malom obiteljsko poljoprivredno gospodarstvu.

Na drugoj radionici, koja će se održati 20. studenog 2021., djeca će imati prilike naučiti više o uzgoju i pripremi hrane, te što je kompostiranje i zašto je važno.

Na radionicu se možete prijaviti preko e-mail adrese: udruga.vestigium@gmail.com

Projekt je financiran iz proračuna Grada Zagreba za 2021. godinu u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu jednokratnih financijskih potporama udrugama za 2021.