Konferencija se održava u sklopu provedbe projekta “AGROS – AGRofood sustainable gOalS” financiranog od programa Erasmus+
(KA202 – Strategic Partnerships for vocational education and training), European Commission, a čiji je glavni cilj jačanje kapaciteta znanja u obrazovanju i osposobljavanju stručnjaka u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, zaposlenika iz drugih  sektora, nezaposlenih diljem Europe i to uspostavljanjem inovativne metodologije i seta stručnih materijala temeljenih na ciljevima održivog razvoja (SDG) u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Provedbom aktivnosti projekta, cilj je stjecanje znanja o održivim prehrambenim sustavima, zdravoj prehrani, gubicima i otpadu od hrane te održivim lancima opskrbe hranom. Polaznici će moći razumjeti koncept održivosti u poljoprivrednim sustavima i spoznati moguća rješenja za razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora u održivom smislu.

Konferencija se održava u online formatu 2. lipnja 2021. od 13:00 do 15:00. Kratak opis projekta, glavni ciljevi i aktivnosti u sklopu istog te plan
programa konferencije nalazi se u Pozivu. U pozivu možete pronaći poveznicu na Zoom sastanak.