Prijavite se na vikend-radionicu “Aktivistička školica”


Zelena Akcija organizira informativan i interaktivan trening o građanskom aktivizmu i kreativnom neposluhu, kako bi sadašnje i buduće aktivne građane i građanke što bolje pripremili za njihove nadolazeće akcije i pobjede.

Na ovom praktičnom treningu, kojim se zatvara 25. Jesenski eko-seminar, proći će kroz osnove aktivističkog organiziranja kako bi svi sudionici_e bili_e spremi_e sami ili u grupi pokrenuti vlastite inicijative za zaštitu okoliša i ljudskih prava, ili se pridružiti postojećim organizacijama. Kroz teoriju i praksu odgovorit će na pitanja: koja su naša temeljna građanska prava, gdje je granica između zakonitog i nezakonitog djelovanja, koji tip građanskog aktivizma i nenasilne akcije odabrati, koji su ključni koraci u planiranju akcije, kampanje ili prosvjeda, kako skladno funkcionirati kao grupa itd. Sva teorija bit će popraćena primjerima i iskustvenim vježbama.

Ideja je naučiti biti spremniji prepoznati ključne korake koje treba poduzeti do društvene promjene, kao i potencijalne zamke.

Osigurajte svoje mjesto prijavom putem online obrasca najkasnije do nedjelje, 27. studenog.

Odabrane sudionike i sudionice Zelena Akcija će obavijestiti dan nakon isteka roka prijava. Program će oba dana trajati od 9 do 17 sati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Sudjelovanje na treningu je besplatno i bit će osiguran veganski ručak za sve, oba dana treninga.

**Ova radionica organizirana je u sklopu projekta “EcoFem“ te uz financijsku potporu Europske unije. Njen sadržaj isključiva je odgovornost Zelene akcije i ne odražava nužno stavove Europske unije.

Izvor: https://zelena-akcija.hr/hr/vijesti/prijavi-se-na-vikend-radionicu-aktivisticka-skolica