Projekt Bioloc objavio je svoj prvi bilten


Projekt BIOLOC u siječnju 2023. godine objavio je svoj prvi bilten. U biltenu su predstavljene sve organizacije koje sudjeluju u provođenju projekta, među kojima je i DOOR.

Projekt BIOLOC (Revitalizacija europskih lokalnih zajednica kroz biološke i društvene inovacije) promiče društvene inovacije i inkluziju kao čimbenike koji omogućuju ubrzanje prijelaza na kružnu bioekonomiju.

Time se doprinosi revitalizaciji lokalnih zajednica u 12 europskih regija u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Španjolskoj.

Kroz opsežna interdisciplinarna istraživanja i međusektorske analize, BIOLOC će razraditi koncepte i rješenja koja će pokrenuti pozitivne učinke na zajednice poticanjem uključivog pristupa za razvoj otpornih inovativnih bioloških aktivnosti dostupnih socijalno ugroženim ili marginaliziranim skupina.

Na taj će način projekt isporučiti inovativne i uključive poslovne modele i potaknuti uspostavu stalnih javno-privatnih središta s više dionika, kako bi se pokrenuo društveni trijalog o inovativnoj i uključivoj kružnoj bioekonomiji kao poticajnom čimbeniku za održive i otporne lokalne zajednice.

U prvom biltenu koji je objavio Bioloc doznajte više o samim sudionicima projekta, koji financira Europska komisija. Bilten možete pročitati na linku: BIOLOC bilten