Projekti LIFE Clean Energy Transition i Horizon 2020 na Svjetskim danima održivog razvoja 2023


WSED 2023 (Svjetski dani održivog razvoja) jedan je od vodećih događaja o prijelazu na čistu energiju i klimatskoj neutralnosti koji privlači kreatore politike, tržišne lidere i poduzetnike u području energetike iz više od 60 zemalja.

Projekti LIFE Clean Energy Transition i Horizon 2020 sudjelovat će na konferenciji Svjetski dani održivosti (WSED 2023). WSED će se održati od 28. veljače do 3. ožujka 2023. godine u Welsu u Austriji.

LIFE’s Energy Efficiency Watch 5 (EEW5) održat će događaj u sklopu WSED-ove Europske konferencije o energetskoj učinkovitosti. Sudionici će čuti kako projekt doprinosi različitim politikama energetske učinkovitosti EU-a i Europskom zelenom planu aktivnom potporom javnom sektoru.

Također, LIFE štand će pružati informacije o LIFE programu 2021.-2027., mogućnostima financiranja i LIFE pozivu za dostavu prijedloga za 2023. godinu. Pojedinosti o LIFE-ovom Prijelazu čiste energije (CET) i potprogramu Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba također će biti dostupni.

Projekti Horizon 2020 REFINE i FinEERGo-Dom ugostit će zajedničku radionicu o podršci EPC/ESCO financijskog modela i pružateljima usluga energetske učinkovitosti u dekarbonizaciji europskog građevinskog fonda.

Nadalje, projekt BuiltHub ugostit će radionicu na kojoj će predstaviti svoju mapu puta i viziju trajnog protoka podataka koji će označavati fond zgrada u EU-u kao i podatkovnu platformu BuiltHub tijekom WSED-a 2023.

Za sudjelovanje u događaju možete se prijaviti OVDJE.

Izvor: https://cinea.ec.europa.eu/news-events/events/life-clean-energy-transition-and-horizon-2020-projects-wsed-2023-2023-02-28_en