Objavljujemo pobjednike likovnog natječaja za osnovne škole u Zagrebu

Sa željom da potaknemo podizanje svijesti učenika osnovnih škola u Zagrebu o održivoj energetici i klimatskim promjenama, raspisali smo likovni natječaj „Nabaci ideju za bolju atmosferu!“
Na natječaju je sudjelovalo 15 škola, 50 razrednih odjeljenja, 940 učenika, a uz podršku 44 mentora prijavili su ukupno 77 radova!

Tročlani žiri DOOR-a našao se pred teškim zadatkom odabira najboljih radova. Uz usklađenost rada s temom natjecanja, vrednovala se inovativnost, kreativnost, razrađenost ideje i sveukupna kvaliteta rada – uzimajući u obzir uzrast djece koja su radove izrađivala.

Nagrađeni radovi su:
1. mjesto: 3.b OŠ Luka; rad „Maketa naše eko škole“; mentorica Barbara Jajčanin
2. mjesto: 2.ab produženi boravak OŠ Voltino; rad „Memorijske kartice“; mentorica Nevenka Dimač
3. mjesto: 3.e OŠ Luka; rad „Potrudimo se malo više da zemlja lakše diše“, mentorica Zdravka Hladki

Čestitamo pobjednicima, a posebne pohvale upućujemo i školama OŠ Luka i OŠ Trnsko iz kojih se veći broj razreda natjecao te će im biti dodijeljene pohvalnice na razini škola. Također nas je posebno impresionirala suradnja 1. i 5. razreda Prve katoličke OŠ prilikom izrade slikovnice „Klima i energija – Priča o vječnom prijateljstvu“.

Pobjednicima će biti dodijeljene nagrade, a svi radovi bit će objavljeni na online izložbi na DOOR-ovom Facebook profilu tijekom sljedećeg tjedna. Radovi su vrvili raznolikošću i u podtemama koje su izložene, i u vrstama radova. Nadamo se da će online izložba podići svijest o ovim temama, ali i inspirirati škole da u nadolazećim godinama izrađuju ovakve radove i nastave razvijati kreativnost i okolišnu osviještenost najmlađih.

AŽURIRANO: Online izložba prijavljenih radova – fotogalerija.