CAN Europe i European Environmental Bureau, 10. rujna 2021. godine, od 11:00 – 12:30 h, organiziraju webinar pod nazivom „Izrazite svoje mišljenje o transformaciji industrijskih ekosustava EU-a“.

Cilj webinara je podijeliti važne informacije s organizacijama civilnog društva o radu Europske komisije kojim nastoje promijeniti poslovnu praksu ključnih industrijskih sektora kako bi Europa mogla ispuniti postavljene ciljeve te kako bi izbjegla nepovratna ili teška oštećenja klime i prirode. Zagovornici industrije su brojniji i imaju veći utjecaj od glasa civilnog društva, ali postoji mogućnost da se ta ravnoteža promijeni kroz proces koji se naziva ‘industrial ecosystem transition pathways‘.

Webinar će biti podijeljen u dvije sesije. Prva sesija će biti otvorena za sve, a u njoj će sudjelovati generalna direktorica Glavne uprave za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike. Druga će biti zatvorena samo za organizacije civilnog društva.

Registrirat se možete na sljedećoj poveznici: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZErf-6qrjsrGNeaw7b7xpqgDIpSlHgKsq4p

Nacrt programa webinara možete pronaći OVDJE.

Više o industrijskog strategiji za Europu možete pročitati OVDJE.