markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

DOOR je potpisao ugovor za novi projekt – UrbanSTEM

Naglasak projekta je na temi održive mobilnosti u gradovima s ciljem povećanja kvaliteta zajednica u kojima živimo i interesa mladih za znanstveni pristup planiranju gradskog prometa.


0 Comments1 Minutes

Klima se mijenja – promijenimo se i mi! – Konferencija za obalne županije, gradove i općine

Konferencija je okupila predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija i relevantnih centara i institucija te zainteresiranu javnost.


0 Comments5 Minutes

Alat za integralno planiranje prilagodbe izrađen u sklopu Adriadapt projekta

Prilagodba je teško ostvariva bez integralnog planiranja. U početku, grad ili regija mogu se usredotočiti na određenu mjeru prilagodbe, međutim, opći integralni plan prilagodbe neophodan je za rješavanje složene naravi klimatskih promjena i njihovih učinaka.


0 Comments2 Minutes

Dodjela nagrada za najbolje dobre, loše i ružne mjere predviđene u novom programskom razdoblju

Dok države članice razvijaju planove za potrošnju osiguranih sredstava, članice CAN Europe ocijenile su nacrte planova 16 država članica koji bi se trebali financirati iz Fonda za oporavak, Europskih strukturnih i investicijskih fondova i Fonda za pravednu tranziciju


0 Comments1 Minutes

Organizirali smo radionicu “Fotonaponski sustavi za kućanstva” u Domu kulture Buševec

Stanovnici Buševca su imali priliku razmijeniti vlastita iskustva: vlasnici postojećih fotonaponskih sustava opisali su proces kroz koji su prošli pri instalaciji, troškove i stvarnu proizvodnju energije.


0 Comments1 Minutes

Pogledajte novi promotivni video Adriadapt projekta

Video prikazuje ozbiljnost utjecaja klimatskih promjena i važnost prilagodbe jadranskih gradova za što lakše nošenje s klimatskim promjenama i izazovima koje one sa sobom donose.


0 Comments1 Minute