markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Ozonska rupa se smanjuje, globalna temperatura i dalje raste

Međunarodni je dan zaštite ozonskog omotača. Ozon na visinama od 10 do 50 kilometara predstavlja prirodnu zaštitu Zemlje od štetnog UV zračenja.


0 Comments8 Minutes

Uspjesi našeg nagrađenog projekta “FER rješenja za bolju zajednicu” nastavljaju se nizati!

U prestižnom časopisu Energy Policy (Elsevier Energy) objavljen je znanstveni rad pod nazivom "Okviri konteksta energetskog siromaštva u Hrvatskoj - slučaj Zagreb" (eng. Framing the context of energy poverty in Croatia: A case-study from Zagreb).


0 Comments1 Minute

Započeli smo s provedbom projekata POWERPOOR i ENPOR!

Započela je provedba projekata POWEROOR i ENPOR, financiranih iz programa Obzor 2020, s trajanjem od 36 mjeseci.


0 Comments6 Minutes

Nalazimo se na Zelenoj akademiji u Komiži na Visu!

U sklopu Zelene akademije 2020 koja ove godine nosi slogan "Budućnost je naša", u Komiži na Visu organizirana su brojna predavanja te su polaznici mogli birati ono što ih je najviše zanimalo ili što im je bilo korisnije. Također, naše polaznice su svaki dan sudjelovale u edukativnim radionicama u sklopu akademije.


0 Comments3 Minutes

Pozivamo građane Zadarske županije da se prijave za besplatan energetski pregled svojih domova

U okviru projekta EmpowerMed obuhvatit će se 200 kućanstva u kojima će biti izvršeni energetski pregledi. U sklopu energetskih pregleda, ukućanima će biti pruženo energetsko savjetovanje o energetskoj učinkovitosti i jednostavnim mjerama energetske učinkovitosti.


0 Comments2 Minutes

EmpowerMed – Osnaživanje žena u borbi s energetskim siromaštvom na Mediteranu

Pogledajte edukativni video izrađen u sklopu EmpowerMed projekta! U fokusu projekta je problem energetskog siromaštva na Mediteranu.


0 Comments2 Minutes