markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Održan Kick-off sastanak u sklopu projekta METAR do bolje klime

Zajedno s deset partnerskih organizacija, dogovorili smo prve korake u uspostavi tematske mreže.


0 Comments2 Minutes

Poziv na radionicu: Mala škola kompostiranja za školarce!

U sklopu projekta "Odgovornom potrošnjom do bolje klime" održat će se radionica "Mala škola kompostiranja za školarce!" - u subotu, 21. 11. 2020., od 11 do 12:30 sati ispred Udruga Vestigium, Rudeška 142 (s dvorišne strane).


0 Comments1 Minute

Europska komisija objavila preporuke o energetskom siromaštvu

Europska komisija u 14. listopada 2020. objavila je svoje preporuke o energetskom siromaštvu u kojima navodi da je energetsko siromaštvo situacija u kojoj kućanstva nemaju mogućnosti pristupa osnovnim energetskim uslugama. Osnovnim energetskim uslugama smatra osiguravanje adekvatne topline, hlađenja, rasvjete i energije potrebne za napajanje kućanskih uređaja.


0 Comments9 Minutes

Održana EU konferencija u sklopu projekta Compete4SECAP

Održana konferencija odvila se online i ujedno je završna konferencija projekta Compete4SECAP. Konferencija je obuhvatila prezentaciju iskustava, predavanja i predstavljanje pobjednika natjecanja za uštedu energije u kojem su sudjelovali zaposlenici 92 javne zgrade iz 31 jedinice lokalne samouprave širom Europe.


0 Comments2 Minutes

Započinje trogodišnji projekt Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj (METAR do bolje klime)

Projekt je izabran u sklopu poziva Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.


0 Comments3 Minutes

Vlada RH mora prioritizirati zeleni i pravedni oporavak

Zaključak okruglog stola “Zajedno za zeleni oporavak i razvoj” je da Vlada RH mora prioritizirati zeleni i pravedni oporavak te u tu svrhu ostvariti dijalog s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i zainteresiranim građanima.


0 Comments5 Minutes