markEnergetika i društvo

ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Energetsko siromaštvo ispoljava se kao nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili kao nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Pozivamo građane Zadarske županije da se prijave za besplatan energetski pregled svojih domova

Prilikom posjeta vašem domu energetski savjetnik će napraviti analizu potrošene energije i vode te će vam ukazati na koje načine možete ostvariti uštede u vašem kućanstvu.


0 Comments2 Minutes

Europska komisija povećava svoj trud prema postizanju adekvatne prilagodbe, ali strategija je i dalje nedostatna.

Europska komisija je 24.2. predstavila svoju ažuriranu strategiju prilagodbe na klimatske promjene. Osim prijeko potrebnih napora na ublažavanju, EU mora pojačati svoje napore usmjerene prema prilagodbi jer posljedice klimatskih promjena već pogađaju najugroženije zajednice.


0 Comments2 Minutes

Održali smo sastanak dionika i prezentirali rezultate analize izrađene u sklopu projekta “Zajedno do ugodnijeg stanovanja 4”

Jučer je održan sastanak dionika na kojem smo prezentirali rezultate provedbe projekta “Zajedno do ugodnijeg stanovanja 4”. Na sastanku su osim rezultata analize, izložene i preporuke za suzbijanje energetskog siromaštva u Gradu Zagrebu.


0 Comments2 Minutes

COVID-19: Vijeće je usvojilo zaključke o oporavku temeljenom na ljudskim pravima

Vijeće je odobrilo zaključke kojima se potvrđuje obveza EU-a prema ljudskim pravima u kontekstu oporavka od pandemije COVID-19.EU prepoznaje da je pandemija COVID-19 stvorila socio-ekonomske posljedice koje sve više imaju negativan utjecaj na ljudska prava, demokraciju i vladavinu zakona. Pandemija produbljuje već postojeće nejednakosti i povećava pritisak na osobe u ranjivim situacijama.


0 Comments3 Minutes

Učili smo o gamifikaciji u sklopu ClimAlt radionice

Radionica je okupila projektne partnere i vanjske predavače s ciljem razmjene znanja i iskustava u području igara


0 Comments1 Minute

ENGAGER Energy Rights Forum

Između 15. i 19. ožujka 2021. održat će se „ENGAGER Forum za pravo na energiju: Bi li pravo na energiju okončalo energetsko siromaštvo?“ i to u potpunosti online.


0 Comments1 Minute